Opnieuw gelijkspel voor Messemaker in KNSB-competitie

Na een gelijkspel in de vorige ronde van de KNSB-competitie werd het deze keer tegen het team Zuid-Limburg 2 opnieuw een gelijkspel (4-4).  Jeroen Eijgelaar fungeerde als wedstrijdleider bij deze thuiswedstrijd en tekende ook onderstaand verslagje op. Zie voor de volledige uitslagen de KNSB-website (Messemaker speelt in klasse 2D).

  1. Frans was nog voor 14:00 uur al klaar, 17 zetten en in een gelijkwaardige stelling met nog veel op het bord remise aangenomen (0.5-0.5)
  2. Henk-Jan volgde om 14:39 uur. Hij had reeds een gedekte vrij-pion op d5, maar na stuk winst gaf zijn tegenstander gelijk op (1.5-0.5)
  3. Een van de mooiste partijen was van Jan. Hij offerde een stuk op f2, maar dat was niet direct uit. Er dreigde echter van alles en om 15:15 uur legde zijn tegenstander de Koning om (2.5-0.5)
  4. Peter Ypma moeste even daarna (15:30 uur) zijn Koning omleggen. Na een mislukte opening speelde hij lange tijd zonder zijn Toren  van a8 en zijn Loper van c6. Dat kon natuurlijk niet goed gaan (2.5-1.5)
  5. Het was nu even wachten op de volgende uitslag, Peter Scheeren tekende verassend het volle punt aan. In een gelijk opgaand Loper en Toren eindspel had hij weliswaar de betere stelling en hij ging er ook voor, maar het  volle punt kwam om ca. 16:25 uur toch als een verassing (3.5-1.5)
  6. Ongeveer 10 min later moest Leslie, na lange tijd met een kwaliteit minder te spelen, alsnog het onderspit delven (3.5-2.5)
  7. De andere mooie partij was van Kees. Hij won de kwaliteit, maar moest lange tijd rekening houden dat zijn Loper niet afgesneden zou worden. Op het moment dat deze weer in het spel gebracht werd, ging er een Toren in de doos, maar wel werden nog 2 pionnen op geraapt. Langzaam hergroeperen en met de pionnen meerderheid kon Kees 1 van zijn pionnen naar de 2de rij brengen, waarna er nog wel lang doorgespeeld werd, maar remise was om 17:09 uur het logische resultaat (4-3).
  8. Ben was dus al laatste klaar. Om 17:20 uur zette hij de stand op 4-4. In het middenspel werd Ben langzaam naar achter gedrukt. Een soort van “vestiging” leek te ontstaan. Echter na 20 rondjes om de kerk en 82 zetten was de nederlaag toch een feit. (4-4)