Jeugdschaak Messemaker begint weer op 31 augustus

Op maandag 31 augustus begint voor de Messemaker-jeugd het nieuwe schaakseizoen. In tegenstelling tot de laatste maanden van het afgelopen seizoen, toen er vanwege corona geen bijeenkomsten mogelijk waren, is het – met enkele aanpassingen – nu weer mogelijk om als jeugdschakers bijeen t.e komen. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • Bij corona-achtige ziekteverschijnselen: thuisblijven!
  • De geldende corona-maatregelen en hygi├źne-voorschriften van De Hoog dienen nageleefd te worden.
  • Dringend verzoek aan de ouders om niet in de speelzaal te komen; lever de kinderen af aan de deur en haal ze daar aan het eind van de avond ook weer op. Dit geldt uiteraard niet voor de ouders die ook als groepsbegeleider optreden.
  • De groepen 1 en 2 stoppen stipt om 19.45 uur, omdat kort daarna de senioren binnen komen lopen en het niet te druk in de speelzaal willen laten worden. De groepen 3 en 4 gaan wel langer door, zij zitten dan in de aparte kleine speelzaal naast de grote zaal (zoals ook al andere jaren gebruikelijk was).
  • De kinderen hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden, maar t.o.v. de groepsbegeleiders geldt deze afstandsregel wel zoveel mogelijk.

Deze gedragsregels zijn in lijn met het KNSB-protocol voor Jeugdschaakactiviteiten. Wijzigingen in dit protocol en/of in de RIVM-richtlijnen kunnen leiden tot een aanscherping van deze gedragsregels. Wij vertrouwen op de medewerking van iedereen om op basis hiervan op een veilige manier onze schaaksport te kunnen beoefenen.