Geen ereplaatsen voor Messemaker-teams in RSB-jeugdclubkampioenschappen

Op de zaterdagen 14 en 21 mei werden de RSB-jeugdclubkampioenschappen (voor viertallen) gehouden. Zoals de laatste jaren gebruikelijk gebeurde dit in een gezamenlijk toernooi met de jeugdclubkampioenschappen van de HSB.

Op 14 mei stonden de leeftijdscategorieën E (t/m 10 jaar) en C (t/m 14 jaar) op het programma (in Den Haag), maar hier deed Messemaker niet aan mee.  Op 21 mei (in Spijkenisse) waren de categorieën D (t/m 12 jaar) en AB (t/m 18 jaar) aan de beurt en daar deed Messemaker wel aan mee.

Het AB-team was verzwakt en moest opboksen tegen de sterke teams van RSR Ivoren Toren en Klim-op. Dat bleek een onmogelijke opgave en het Messemaker-team werd dan ook op afstand laatste.

Het D-team had het eveneens zwaar. Ook in deze categorie waren er sterke teams van RSR Ivoren Toren en Klim-Op, maar ook van het Haagse DD dat uiteindelijk de eerste prijs veroverde. Het Messemaker-team eindigde uiteindelijk 7e (in een veld van 10 teams), niet genoeg voor plaatsing voor het NK (daarvoor was een 5e plaats nodig geweest).

Alle uitslagen en foto’s zijn te vinden op de toernooiwebsite.

Messemaker AB-team: v.l.n.r. Sarah-Joy, Raphaël, Thies en Ayden
Messemaker D-team: v.l.n.r. Joris, Adriaan, Edward en Thomas