Lid worden?

Meespelen (senioren)

Wij nodigen je van harte uit om te komen kijken en mee te spelen op onze club op maandagavond. Vanaf 20:00 uur spelen we dan een ronde voor de interne competitie. Iedereen kan hier aan meedoen en je kunt ieder moment van het seizoen instappen. Je wordt ingedeeld op je eigen speelsterkte.

Kun je niet elke week komen? Geen enkel probleem: je mag net zo vaak (of weinig) komen als je wilt. Gemiddeld doen er zo’n 30 seniorleden per avond mee. Op deze manier krijg je een goede indruk van de sfeer op de club.

Meespelen (jeugd)

Ook de jeugd (van 6-19 jaar) is van harte welkom om een kijkje te nemen. je kunt gratis en vrijblijvend 4 weken op proef meedoen en hoeft dan pas te besluiten over een lidmaatschap. De jeugd begint om 18.45 uur en eindigt om 19.45 uur (de gevorderde jeugd om uiterlijk 20.30 uur).

Speellocatie

We spelen in het Denksportcentrum De Hoog,  Nieuwe Gouwe Oostzijde 11b,  2801 SB Gouda. Een heel mooie speellocatie met eigen bar. Het is goed op de fiets bereikbaar en voor degenen die met de auto komen: we hebben voldoende parkeergelegenheid bij de speellocatie. Zie ook de routebeschrijving.

Leden

Messemaker-1847 heeft een breed ledenbestand van ca. 80 leden, waarvan ca. de helft jeugd en de andere helft senior. Jeugdleden zijn er in de leeftijd van 6-19 jaar, verdeeld in diverse categorieën (beginners en gevorderden) . Seniorleden zijn er van 20 tot 84 jaar en de speelsterkte varieert van huisschaker tot ervaren clubschaker. Voor iedereen kunnen trainingen (vrijwillig) georganiseerd worden, zodat ieder op zijn eigen niveau zijn schaakvaardigheden kan verbeteren. Ook zijn er schaakboeken en -software beschikbaar, waarmee je ook jezelf kan trainen. Voor de jeugd worden er elke week trainingen in groepsverband gegeven. Als je een avond wilt meespelen dan graag ruim op tijd komen: jeugd om uiterlijk 18.40 uur, senioren uiterlijk om 19:45 uur.

Lidmaatschap

Na vier avonden spelen vragen we of je lid wilt worden. Je geeft dan je persoonlijke gegevens door aan de secretaris of jeugdleider en die meldt je aan bij de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaakbond) en de regionale bond (RSB = Rotterdamse Schaakbond). Je ontvangt dan maandelijks het blad Schaakmagazine, het ledenblad van de KNSB. Jeugdleden krijgen tevens van de club een abonnement op het on-line schaakprogramma Chessity (zie Chessity.com). Het lidmaatschap van Messemaker 1847 kost voor senioren € 130,- per seizoen (1 juli t/m 30 juni) en voor de jeugd € 80,=.

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@messemaker-1847.nl .

Kom eens op bezoek!