Derde team in zwaar weer

Net als de vorige wedstrijd begon de thuiswedstrijd tegen Fianchetto/HZPS nog rustig met een drietal remises, maar wisten we er daarna nog maar weinig aan toe te voegen. De eindstand werd uiteindelijk een ruime 2,5-5,5 nederlaag.

De eerste remise kwam op naam van Jeroen en kwam bepaald niet rustig tot stand. In een voor mij onnavolgbare stelling die alle kanten op kan kreeg Jeroen een remiseaanbod dat werd geaccepteerd, omdat er kennelijk een soort van gedwongen zetherhaling inzat. Korte tijd later kreeg Erik eveneens een remisaanbod. Erik stond zeker niet beter en op dat moment was er te weinig duidelijk op andere borden om grote risico’s te gaan nemen. Een tijdje later kreeg ook Frans een remiseaanbod (achteraf paste dit allemaal in het tactisch plan van de tegenstander, zie hierover het bericht op de website van Fianchetto), maar op mijn advies speelde Frans nog even door. Er bleek toch niet meer in te zitten, zodat dit een half uurtje later alsnog remise werd.

Ik had gezien dat Leslie er slecht voor stond, maar de overige borden boden wel perspectief op een halfje en positief was dat Leen ruim tijd voor stond tegen de op papier sterkste tegenstander, die tactisch op bord 4 zat. Het mocht allemaal niet baten, want de ene partij na de andere ging verloren. Ik kreeg dat allemaal pas achteraf mee, omdat ik me op mijn eigen partij moest concentreren. Met een superieur paard tegen maximaal slechte loper in combinatie met volledige controle over de enige open lijn was de stelling al een tijdje positioneel gewonnen. Toen het punt uiteindelijk binnen was, was de rest al klaar en bleek mijn overwinning slechts voor de eer,