Messemaker 3 sluit seizoen goed af

Er stond voor ons niets meer op het spel, geen tactische opstelling dit keer, of de wissel van Bert (die als wedstrijdleider optrad, waarvoor dan) voor Henk moet zo worden opgevat. Het was in elk geval een wissel die goed uitpakte.

Voor Peter liep het dit seizoen niet allemaal naar wens in de RSB, maar dit keer wist hij redelijk overtuigend (zo leek het tenminste) als eerste te winnen van een sterke tegenstander. Er volgden regelmatige remises van Wouter en Frans, waarna Erik de voorsprong met een mooi torenoffer kon vergroten naar een marge van twee. Kees kreeg een stevige aanval over zich heen, wist nog weg te komen met verlies van een pion (wat vanaf de zijlijn bezien al een prestatie leek), maar kon er uiteindelijk geen zwaar bevochten halfje uit halen. Zelf had ik na het opgeven van mijn zwarte loper terwijl ik g6 had gespeeld behoorlijke problemen met mijn zwarte velden en wit had me meer op de proef kunnen stellen. Toen uiteindelijk de dames eraf gingen begon ik voorzichtig te denken dat er misschien meer in zat dan remise, maar dat zat er toch niet in, remise dus. Van de laatste twee partijen heb ik het eind niet gezien. Leen ging door zijn vlag hoorde ik. Altijd zuur en vooral omdat hij naar mijn idee eerder op de avond erg goed stond. Henk stond voor mijn gevoel juist de hele avond wat lastig, maar wist dus te winnen en daarmee de teamwinst veilig te stellen. Zulke invallers hebben we nodig, bedankt!

Met de 4½ – 3½ winst kwamen we net een half bordpuntje tekort om over Krimpen heen te wippen in de eindstand, maar niemand die hier wakker van lag. We kunnen terugkijken op een prima seizoen waarin we als vierde of vijfde zullen eindigen.