Team 2: Stapje terug lijkt onvermijdelijk

We hoeven onszelf niet meer voor de gek te houden. Na de kansloze nederlaag (6-2) van afgelopen zaterdag in Leiden tegen LSG 3 is het een vrijwel onhaalbare opgave om ons in de derde klasse van de KNSB te handhaven. Jammer? Natuurlijk. Erg? Welnee: de KNSB kent sinds dit seizoen ook een vierde klasse, dus we kunnen lekker op zaterdagen blijven spelen. Dan knokken we ons gewoon weer terug naar het oude niveau…. (optimisme blijft een goede zaak).

Zelfs bij een grote nederlaag zijn er helden in het team aan te wijzen. Wat te denken van Kees, die te elfder ure de koppositie innam na afmelding van Wim? Een knappe plusremise. En wat te denken van Frans, die eveneens op het laatste moment aan het derde bord werd geposteerd? Ook zijn opponent haalde opgelucht adem bij een puntendeling. En dan Bernard plus Rob, beiden urenlang aan een pluspositie breiend zonder uiteindelijk een voordeeltje te kunnen verzilveren. 

Daarmee is de totale ‘oogst’ van vier halfjes genoemd. Hard gevochten werd er wel aan de overige borden. Jeroen, niet zo lekker uit de opening gekomen, hield in benarde positie lang en inventief stand alvorens in de nederlaag te berusten. Henk, optornend tegen een 2000-plusser die eerder dit seizoen aan het eerste bord speelde, maakte het zijn tegenstander lange tijd heel moeilijk. De kleine ‘plus’ verdween echter uit de stelling, waarna de Leidenaar scherp rekenend op het volle punt afstoomde. Heldhaftig was ook het heftige verzet van Leen en Leslie, die bij de stand 4-2 ‘tot het gaatje’ gingen. Na de capitulatie van Leen slaagde ook Leslie er – ondanks een snel opgelopen achterstand van een pion – niet in om met lopers van ongelijke kleur de veilige haven te bereiken.

Helaas verloor elders in de speelruimte (er kwamen maar liefst veertien teams in actie) ook ons eerste achttal. Pluspunt was daar wel de remise, die Wouter – voor deze gelegenheid aan de bemanning van het vlaggenschip afgestaan – liet noteren. Curieus was wel, dat ook zijn tegenstander eenmalig naar een hoger team was gedirigeerd…..

  Henk de Kleijnen

Uitslagen