Team 3: Messemaker bijna zeker van handhaving in RSB hoofdklasse

De zevende wedstrijd van het seizoen alweer mochten we aantreden tegen Erasmus. Dit toch zeker niet zwakke team stond voor deze wedstrijd gedeeld laatste wat maar weer bevestigt dat handhaving in deze klasse van tien teams en maar liefst vier degradanten een zware klus is. Het werd uiteindelijk een zwaarbevochten 4-4, waardoor handhaving zeker lijkt. Hieronder een verslag in vogelvlucht.

Tijdens de wedstrijd zag het er al snel moeizaam uit. Helaas moest Leen al snel capituleren na te zijn verrast door een paardoffer op h7 en ook Bert had het erg lastig tegen clubgenoot Henk de Kleijnen. Veel positiefs kon daar op dat moment niet tegenover worden gezet. Peter werd vervolgens verrast door het zeer sterke d6-d5 in een stelling met witte pionnen op c4 en e4. Uiteindelijk kon Peter niet ontevreden zijn met een afwikkeling naar een te keepen eindspel door een eerder gewonnen kwaliteit terug te geven en dit werd inderdaad remise. Wouter boekte een evenwichtige remise. Erik overzag een kleine combinatie die een kleine kwaliteit kostte, maar leek voldoende compensatie te hebben om remise te maken. Mijn tegenstander miste een kleine wending waardoor ik de zwarte stelling met een pion op e6 helemaal in kon snoeren. De beste praktische kans leek me om dan maar een stuk te offeren voor twee pionnen, waarna je misschien nog kan rommelen, maar dat gebeurde niet. Met een paar rake klappen kon ik het mooi afmaken en de gelijkmaker op het scorebord brengen. Dit leek een beetje de ommekeer van de wedstrijd, want inmiddels had Bert zich teruggeknokt en zat weer in de wedstrijd, zag het er bij Frans veelbelovend uit en werd het bij Erik inderdaad remise. Alleen Frank stond zeer matig en passief met een zwarte vrijpion op c2 in een eindspel met zwarte stukken. Bert wist inderdaad nog knap remise te maken en Frans bracht het gewonnen eindspel overtuigend tot winst. Frans sleepte met zijn zege een matchpunt binnen en nu was de vraag of Frank er nog meer van zou kunnen maken. Frank bleef vechten voor wat hij waard was en het bleef spannend omdat zijn tegenstander enkele malen een directe winst miste. Uiteindelijk bleek het onhoudbaar en moest hij toch capituleren.