Het dagboek van een schaker (5)

Lief dagboek,

Vandaag dag 5

Sneeuw, Sneeuw en nog eens Sneeuw. Daarom ’n half uur eerder vertrokken en de provinciale weg tussen Gouda en Bergambacht waren nog slecht begaanbaar. Op de snelwegen ging het wel weer. De derde rijbaan werd echter door iedereen vermeden en we reden zo’n 20 km/uur langzamer dan normaal gesproken.

Al met al verliep de reis verder soepel en ruim op tijd bereikten we de speelzaal. Het was de dag van het Nederlandse onderonsje: Anish Giri tegen Jorden Van Foreest. Het leek vuurwerk te worden toen Giri een dameoffer toe liet. Het was allemaal blijkbaar binnen de marge, maar het zag er wel bijzonder uit.

Zelf speelde ik een moderne Benoni met wit, waar ik wel goed mee uit de voeten kan. Uiteraard ging ik ten aanval op de koning, waar zwart zich niet goed op anticipeerde. Een pion winst lag in het verschiet, maar in plaats daarvan kreeg ik een kwal. Na de doorbraak met e5 was het verzet gebroken.

Net na 17:00 uur en na 28 zetjes kon ik het punt noteren. Met 2,5 uit 5 en ik sta nu zelfs gedeeld 3de. Er is nog kans op meer.

In de groep van Leen Klein zijn nu 2 spelers afwezig (ziek) Er heerst wellicht griep?

Morgen wordt er weer sneeuw verwacht. we zullen zien.

Morgen dag 6