Dordrecht te sterk voor Messemaker in hoofdklasse

Vooraf was de verwachting dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden tegen de op papier sterkste opponent in de hoofdklasse. Dat bleek: Na een tegenvaller in  de partij van Leen die pardoes een stuk weggaf en een 1-3 tussenstand konden we de spanning in de wedstrijd niet meer terugbrengen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 2,5-5,5. In chronologische volgorde: Frank (spelend met zwart) werd met h3 voor de keuze gesteld wat te doen met zijn paard op g4. Hij schatte het achteraf kansrijke offer op f2 niet op juiste waarde in en verloor na het slechtere alternatief om het paard terug te trekken. Dit werd gevolgd door een regelmatige remise van Kees en een gelukkige remise van Peter. Peter verleidde zijn tegenstander tot een stukoffer,maar mocht blij zijn met de zetherhaling die op het bord kwam. Hierna moesten we helaas een fikse tegenvaller incassseren. In uitstekende stelling gaf Leen pardoes een stuk weg. De spanning werd op papier nog even teruggebracht door een overwinning van mij (met zwart). Een remiseaanbod, dat ik bij deze tussenstand sowieso nog niet zou hebben geaccepteerd, werd vergezeld door het aanbieden van een pion, waarvan wit dacht dat nemen te gevaarlijk zou zijn voor mij. Deze pion kon echter zonder gevaar worden genomen en met een aantal nauwkeurige zetten was het juist zwart die het initiatief had wat al snel de winst opleverde. De overgebleven borden gaven echter weinig reden tot optimisme en inderdaad konden Frans en Wouter het beiden niet bolwerken en was hiermee de strijd om de matchpunten gestreden. Net als de vorige wedstrijd was Erik nog als laatste bezig. Dit keer geen winst, maar een remise tegen IM Mark Timmermans was een prima persoonlijk resultaat.